בכדי לקבל רישיון עסק במפעל מזון, בכל תחום במזון, חלה חובה לעמוד בדרישות המשרד להגנת הסביבה. דרישות אלה, שנועדו למנוע מפגעים סביבתיים, מתייחסות לשפכים, איכות אוויר, טיפול בפסולת ומפגעי רעש.
המשרד להגנת הסביבה בודק את תנאי העסק בהיבט של: חומרי הגלם המשמשים את המפעל, פירוט המתקנים, תוכנית סניטרית, אזורי אחסון פסולת, מקורות פליטת אוויר, סוגי האנרגיה שבהם נעשה שימוש, מקורות רעש ואמצעים להפחתתו, טיפול בפסולת מוצקה ועוד.
אחד משירותי הדגל שאנו מעמידים לרשות לקוחותינו, בפריסה ארצית, הוא הכנה לבקרת המשרד להגנת הסביבה עד לקבלת רישיון העסק.
אנו נלווה את העסק שלך כבר משלב התכנון, כדי לסייע לך לצלוח את הביקורת של המשרד להגנת הסביבה במטרה לקבל רישיון עסק וכן לעבור ביקורות תקופתיות עתידיות ואף ביקורות פתע.
השירות שלנו כולל:
– תכנון ו /או התאמת העסק בהתאם להנחיות המשרד להגנת הסביבה.
– הטמעת נהלי עבודה והדרכת עובדים.
– ייעוץ ברכישה והתקנת מערכות וציוד הנחוץ לעמידה בתקנים.
– הכנת העסק לביקורת המשרד להגנת הסביבה.
– עדכון שוטף בדבר חוקים חדשים או שינוי חוקים ותקנות וכן הטמעת נהלים חדשים בהתאם.
– התוכנית שנבנה תסייע לך לפעול בענף המזון, תוך מחוייבות לפעול בסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות הסביבה. כמו כן, התוכניות שלנו יאפשרו לך לגשת בעתיד לתקני איכות כגון: ISO, HACCP, GMP ועוד, מבלי לבצע שינויים מהותיים בתוכנית הקיימת.