עסקים רבים מענף המזון מוצאים את עצמם בקשיים בשלבים שונים של מחזור העסק: קשיים בחדירה לשוק, קושי להתמודד מול מתחרים רבים, קשיים בעבודה על פי חוקים, רגולציות ותקנים מחמירים (המשתנים חדשות לבקרים) ועוד.
קיימות סיבות רבות המובילות עסקים בענף המזון לקשיים כלכליים. השוק הגולבאלי רווי מותגים הסכנות מחוץ, כמו גם מבית, הן רבות. התנהלות כושלת של המפעל, משבר ענפי כתוצאה משינוי מהותי בשוק, שינויי טרנדים מקומיים ועולמיים, חוקים ורגולציות המחייבים שינויים מידיים ועוד. גילוי סיבת המשבר היא חיונית אולם זיהוי מוקדם של המשבר ופנייה ליועצים המתמחים בטיפול בקשיים ומשברים (בענף המזון!) זה מהלך שיש ביכולתו להציל את העסק ובעתיד אף להוביל להבראתו.
BimoFood מתמחה בשירותי ייעוץ ותמיכה לעסקים ולמפעלים בתחום המזון. בצוות המומחים שלנו נמנים מהנדסי תעשייה וניהול, מהנדסי מזון, כלכלנים, מומחים לאסטרטגיה שיווקית ועוד. במהלך שני העשורים האחרונות ליווינו עסקים מענף המזון כבר בשלבי הקמה, הרחבה, שינוי ייעוד, פיתוח מוצרים חדשים, ארגון-מחדש, מיזוג ורכישות ופנייה לשווקים בינלאומיים. אחד משירותי הדגל שאנו מעניקים ללקוחותינו מענף המזון הוא הבראת עסקים ומפעלי מזון בשעת הצורך.
אנחנו כאן כדי לסייע לך להיחלץ ממשבר, לבנות ולהוביל מהלך הבראה ומינוף העסק.
השירות שלנו להבראת עסקים ומפעלי מזון כולל:
- ניתוח המשבר ובניית תוכנית הבראה.
- ניהול המשבר מול הגורמים הרלוונטיים (בנקים, בתי משפט, ספקים, לקוחות, ועדי עובדים וכיו”ב).
- איתור פתרונות ייעודיים המתאימים לאופי העסק לסוג הקשיים בו הוא מצוי. לדוגמה: ייעול תהליכים, שינוי מדינית, שינויים בקו המוצר, גיבוש אסטרטגיה עסקית חלופית וכיו”ב.
- במקרים של משבר חריף, צוות המומחים שלנו ב-BiomFood מלווים את העסק בתהליך פירוק, מכירה או מיזוג.
בין לקוחותינו נמנים עסקים / מפעלים בפריסה ארצית לרבות: מסעדות, קיוסקים, מרכולים, בתי קפה, מאפיות, קייטרינג, בתי מלון, גני אירועים, מחלבות, מפעלי שמן, יקבים, מפעלי שימורים, מפלי משקאות, יצרני ממרחים, יצרני תרכיזים, יצרני רטבים, מפעלי שוקולד, מפעלי בשר ואטליז, תבלינים, מבשלת בירה, מחסני מזון ועוד.
נשמח לתת לך מענה מקצועי גם בנושאים הבאים: