משרד הבריאות הישראלי מחייב עסקים לפעול על פי היתר בהתאם לייעוד העסק. אשר על כן, לפני שבוחרים מקום / מבנה שישמש את העסק (מפעל מזון, מסעדה, בית קפה, יקב, מאפייה וכיו”ב), יש חשיבות קריטית לבדיקת ייעוד המקום כדי לוודא שיש לו היתר לפעול כעסק בתחום המזון הספציפי לעסק שלך.
היתר בנייה הינו אישור שאותו מנפיקה הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה או לחילופין רשות הרישוי, מכוח חוק התכנון והבנייה.
היתר בנייה נדרש בכל מקרה של הקמת בניין חדש, תוספת לבניין קיים, שינוי בקירות חיצוניים, התווית דרך סלילת נתיב חדש, הקמה או הצבת מבנה זמני, לרבות הצבת מכולה או מחסן ועוד.
הקמת עסק חדש או הרחבת עסק קיים בענף המזון מחייבת היתר בנייה על מנת לקבל רישיון עסק.
עסקים הפועלים בענף המזון כגון: מפעלי מזון, מסעדות, בתי קפה, מאפיות, קייטרינג, בתי מלון, דוכני ממכר מזון מהיר, ברים ומועדונים ועוד, נדרשים להיתר בנייה לצורך הקמת העסק וביצוע מכלול שינויים עתידיים.
השירות שלנו לליווי עסקים מענף המזון בהיתרי בנייה כולל:
– בחינת התאמת מבנה לייעוד עסקי המזון ולייעוד העסק שלך.
– הערכת זכויות שימוש לעסקים מענף המזון בשטח / במבנה קיים.
– רישוי אדריכלי כולל תוכניות הגשה לרשויות.
– טיפול בחריגות כגון שימוש חורג ושינוי ייעוד קרקע.