HACCP הינה שיטה גישה שיטתית שבאה להבטיח תנאי ייצור מזון נאותים דרך זיהוי, ניתוח, אפיון ותיעוד כלל הסיכונים שעלולים להתרחש בכל אחד משלבי ייצור המזון. השיטה, שנקראת “בטיחות מזון” מגדירה “נקודות סיכון” כדי למנוע אפשרות של זיהומים ותקלות למיניהן החל משלב הגידול החקלאי, דרך עיבודו בקו הייצור ועד המוצר המוגמר המגיע לצרכנים.
נקודת המוצא בשיטת HACCP הינה כי בכדי להבטיח את איכות מוצר המזון ב-100% לא מספיק לבדוק את המוצר המוגמר אלא יש לרדת לשורש הבעיה ולנתח כל הסיכונים בתהליך הייצור, עד לקבלת המוצר המוגמר ורק כאשר כל התנאים מתקיימים – אז התוצר הסופי בטוח.
תקן HACCP תפס תאוצה עולמית והיום הוא משרת יצרני מזון גדולים ואף בינוניים וכן ספקי שירותים ומוצרים שונים בענף המזון.
מסעדה, יקב, מפעל שימורים, מחסן מזון / בית קירור, בית אריזה , קונדיטוריה, או כל עסק אחר בשרשרת המזון, אשר נושא תו תקן HACCP מגדיל משמעותית את הסיכויים שלו לעבוד מול ארגונים מכל שלושת המגזרים (פרטי, ציבורי ומלכ”ר).
אילו עסקים נדרשים לתקן HACCP
עסקים המתמחים בייצור ושיווק דג מלוח, נקניק מעושן, מפעלי עיבוד בשר, קייטרינג מעל 1000 מנות ביום או קייטרינג המיועד לתזונת ילדים ועוד.
עסק בתחום המזון הפונה לקבלת תקן GMP נדרש לתו תקן HACCP כתנאי הכרחי.
עסק השואף להעלות את רמת המזון בשרשרת הייצור עם דגש על עסקים הפונים לשווקים בינלאומיים וכפועל יוצא הם נדרשים לעמוד בסטנדרטים בינלאומיים או ספציפיים למדינות היעד.
היתרון בהטמעת תקן HACCP טמון בתרומת השיטה למערכת הניהולית בארגון שכן השיטה שמה דגש על תהליכים ניהוליים להפחתת כמות ורמת התקלות, הפגמים, הבעיות והכשלים תוך זיהוי סיכונים פוטנציאליים ומניעתם, שיפור תהליכי בקרה ושליטה, ייעול זמני האספקה ועד להכרה על ידי רשויות משרד הבריאות.
השירות שאנו מעניקים לעסקים בשלבי הכנה לתקן HACCP כולל:
– תכנון עסק חדש או התאמת מבנה קיים לתקן HACCP תנאי ייצור נאותים.
– הטמעת נהלי עבודה ונהלי בטיחות.
– הטמעת מערך תיעוד והפקת לקחים.
– ייעוץ ברכישת מערכות, ציוד ושירותים נלווים.
– תיאום פעילות מול ארגון התקנים כגון הגשת בקשה לתקן, הכנה לביקורת ועוד.
עבודה עם המומחים שלנו מבטיחה לך לא רק את התקן המיוחל בסוף התהליך אלא תהליך פשוט וקצר יחסית, תוך חיסכון במשאבים מיותרים. זאת בזכות העובדה שאנו מרכזים את כל הנושאים הרלוונטיים תחת קורת גג אחת.