על פי חוק רישוי עסקים, כל עסק הפועל בתחום המזון מחוייב בהוצאת רישיון יצרן מזון. על מנת לקבל רישיון זה, העסק נדרש לעמוד בשורת חוקים, תקנות, סטנדרטים ונהלים המשתנים / מתעדכנים מתקופה לתקופה. העיקרון שעומד מאחורי חוק זה הוא המחוייבות של המדינה לשמור על בריאות הציבור והסביבה, תוך מניעת מחלות וזיהומים, על ידי פיקוח קפדני על עסקים מענף המזון, החל משלב הגידול, דרך הייצור, האריזה, הקירור, האיפסון, השינוע, השיווק וכל תחנה אחרת בתעשיית המזון.
בין העסקים הפועלים בכל אחד מתחומי המזון והמשקאות, הנדרשים לרישיון יצרן מזון, נמנים: בתי מלון, צימרים, מסעדות, בתי קפה, מאפיות, קייטרינג, מועדונים, אולמות אירועים, רשתות ממכר מזון מהיר, קיוסקים, מרכולים, מפעלי מזון ומשקאות, יצואני מזון, יבואני מזון, מחסני מזון, בתי קירור ואריזת מזון, שילוח מזון ועוד.
רישיון יצרן משרד הבריאות הינו הליך מורכב שדורש ידע ואף מומחיות, ניסיון וקשרים ענפים. אשר על כן, עסקי מזון רבים פונים אלינו לצורך ייעוץ וליווי מקצועי לאורך התהליך.
BimoFood הינה חברה המתמחה בייעוץ לעסקי מזון בפריסה ארצית. המומחים שלנו מלווים חברות במשק, מזה כשלושה עשורים, תוך שהם מציעים להם פתרון מקצועי להקמה ופיתוח עסק מענף המזון.
גישה זו, בה מושם דגש על כלל הפונקציות כגון: רישוי עסק, מערך בטיחות אש, הכנה לתקנים, תכנון מפעל מזון ותכנון קו מוצר, בניית תוכנית עסקית ועוד, מבטיחה לך דיוק ויעילות ללא פשרות. היות שקיימת סבירות לסתירות בין הנחיות של משרד הבריאות לבין הוראות הרשות הארצית לכיבוי אשר או תקני המשרד להגנת הסביבה, תוכנית העבודה שאנו נבנה עבורך – תמנע התנגשויות או כפילויות. שיטה זו מאפשרת לנו להציע לך את הפתרון המיטבי בהיבט של ייעול תהליכים וחיסכון עצום במשאבים (תקציב וזמן עבודה / המתנה).
השירות שלנו לעסקים מענף המזון – בפריסה ארצית כמובן – כולל:
ייעוץ טלפוני ופגישת ייעוץ ראשונית בבית העסק ללא עלות וללא התחייבות.
בדיקת ייתכנות כדי לדעת האם יש סיכוי לרישיון משרד הבריאות לפני יציאה לפרויקט.
בניית תוכנית עבודה לרבות מדידה, שרטוט, הבאת התוכניות לאישורים של המועצה המקומית ועוד.
הכנת המקום לבקרה/ת של משרדים ממשלתיים כגון המשרד להגנת הסביבה, משרד הבריאות, מחלקה הנדסית במועצה מקומית וכיו”ב..
רישוי עסק.