על פי חוק רישוי עסקים, כל עסק הפועל בתחום המזון נדרש לרישוי עסק ורישיון יצרן משרד הבריאות. היות שלעסק מענף המזון יש נגיעה בתחום בריאות הציבור ואיכות הסביבה, התקנים מחמירים ביותר. נדרשים אישורים מגופים שונים כגון: משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, הרשות הארצית לכבאות והצלה, משטרת ישראל, מחלקת רישוי עסקים ועוד.
כדי לעמוד בשורת תקנות וסטנדרטים נוקשים, המגיעים מגופים נפרדים, חשוב לתכנן את המפעל / העסק על פי הוראות, תקנים וסטנדרטים ספציפיים לכל דיסציפלינה. התייחסות לכלל הפרמטרים יחד, כבר בשלב תכנון המבנה. היות שכך, כאשר מתכננים מפעל מזון יש להביא בחשבון את כלל החוקים והתקנות אך בו בעת, תכנון מפעל המזון צריך להיעשות מתוך מחויבות לפונקציונאליות שלו לתהליכי פיתוח המזון. השילוב בין הצרכים הפונקציונאליים של העסק לבין ריבוי הדרישות והתקנים שמגיעים ממקורות שונים – הוא זה שהופך את תהליך תכנון מפעל המזון למורכב ועל כן הוא מצריך טיפול מקצועי.
BimoFood המתמחה בשירותי ליווי ותמיכה לעסקים בשלבי תכנון מפעלי מזון, מעמידה לרשותך את מיטב המוחות ומירב המשאבים. אנחנו ערוכים לתת מענה מקצועי לעסקים בענף המזון, בכל תחום בתעשיית המזון ובכל סדר גודל – בפריסה ארצית – כדי לתכנן בצורה חכמה ויעילה את העסק תוך דגש על כל ההיבטים הנדרשים כדי לקבל היתרים הנדרשים לפתיחה ותחזוקת עסק. כמו כן, אנו מכינים עבורך תוכנית שמאפשרת לך להתרחב, להתפתח ואף לשנות ייעוד ואפילו לפנות לתקנים כגון: ISO, HACCP, GMP ועוד, ללא צורך בשינויים מהותיים.
BimoFood מלווה אותך בתהליך תכנון מפעל כאשר השירות המקצועי שלנו כולל מענה לתחומים הבאים:
ייעוץ וסיוע באיתור מקום / מבנה
תכנון המפעל, המגרש והסביבה
תכנון המפעל כולל רצפת הייצור, תאורה, מערכות גילוי וכיבוי אש, אינסטלציה סניטרית ועוד
הגשת תוכניות לרשות המקומית
בניית תוכנית עסקית הכוללת חישובי הקמה או שינוי ייעוד מבנה
ניהול תכנית רכש עבור תשתיות, מערכות, ציוד, חומרי גלם וכיו”ב
ליווי העסק לקבלת היתרים כגון: רישיון יצרן מזון משרד הבריאות או רישיון עסק
הכנה לתקנים בענף המזון כגון: ISO, HACCP, GMP וכן הכנה לביקורות (שוטפות או בקרות פתע) של כל אחד מהמשרדים הממשלתיים (משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה וכיו”ב).
מדוע כדאי לבחור ב BimoFood לייעוץ וליווי העסק בתהליך תכנון מפעל מזון?
המומחים של BimoFood הינם בעלי השכלה, הסמכה פורמאלית וניסיון קונקרטי בענף המזון בתחומים שונים וביניהם: תעשייה וניהול, הנדסת מזון, הנדסת איכות הסביבה, הנדסה אזרחית, הנדסת חומרים ועוד. אנו מעניקים לך פתרונות מקצועיים למכלול התחומים תחת קורת גג אחת, מה שמביא לידי ביטוי את היעילות והחיסכון בצורה האופטימאלית ביותר. חשוב לציין שישנן אי התאמות בין הגופים השונים (לדוגמה אי התאמה בין דרישות של משרד הבריאות לרשות הארצית לכבאות והצלה). הטיפול המקצועי שלנו מבטיח לך התאמה בין הדרישות והסטנדרטים השונים ומאפשר לנו למצוא הגדרות בתוכניות כך שיתאימו לכל הגורמים יחד.
בין לקוחותינו נמנים עסקים / מפעלים בפריסה ארצית לרבות: מסעדות, קיוסקים, מרכולים, בתי קפה, מאפיות, קייטרינג, בתי מלון, גני אירועים, מחלבות, מפעלי שמן, יקבים, מפעלי שימורים, מפעלי משקאות, יצרני ממרחים, יצרני תרכיזים, יצרני רטבים, מפעלי שוקולד, מפעלי בשר ואטליז, תבלינים, מבשלת בירה, מחסני מזון ועוד.