העולם המערבי נמצא ברעב תמידי לגיוון וחדשנות בתחום הקולינארי.
בנוסף, תנאי השוק מחייבים עסקים רבים לפנות לאפיקים של ייבוא מזון ו/או חומרי גלם לתעשיית המזון היות שישנם חומרי גלם שלא ניתן להפיק בארץ או שלא משתלם להפיק בארץ. כדי לשמור על יתרון תחרותי, עסקים רבים פותחים את שערי העסק בפני סחורה תוצרת חו”ל. לשם כך, עסקים המייבאים מזון או חומרי גלם לתעשיית המזון מחויבים להחזיק מחסן מזון ייעודי ולהחזיק ברישיון יצרן משרד הבריאות.
העולם כולו הפך כפר גלובאלי קטן בו אנשים חוצים גבולות גיאוגרפיים באופן פיזי או וירטואלי כמידי שעה. קיימת פתיחות למוצרים חדשים, בעיקר למוצרי מזון, במגמה שמתפשטת בקצב מואץ. אנשי עסקים רבים פונים לתחום של ייבוא מזון (מוצרי מזון, חומרי גלם לתעשיית המזון, החדרת קונספטים חדשים, רשתות מזון, מכשור, מיכון ושירותים ייעודיים לתעשיית המזון).
אולם בין הרעב של השוק הישראלי (למוצרי מזון חדשים ומשובחים על המדפים) לבין האינטרס של יצרנים בחו”ל והמפיצים המקומיים, ניצבת שורה של חוקים, תקנות, הוראות, סטנדרטים ומכסות הרלוונטיים לייבוא מוצרים בענף המזון.
יבוא מוצרי מזון או חומרי גלם לתעשיית המזון דורש תיאום מול גופים ממשלתיים שונים לרבות: משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, משרד הדתות, מכס ישראל ועוד. כל חברה או יזם פרטי המבקשים לייבא לארץ מוצרים בענף המזון חייבים לעבוד על פי חוקים ונהלים רבים כשלעתים קיימת התנגשות בין ההוראות שמכתיבים המשרדים השונים. אשר על כן, מומלץ לעבוד עם חברת ייעוץ אחת המעניקה פתרון מקצועי – תחת קורת גג אחת.
מעבר לאישורים הנדרשים כדי לייבא מוצרי מזון (חומרי גלם או מזון מוגמר לארץ) דרושה היערכות קרי תוכנית עסקית ייעודית להחדרת מוצרי המזון בארץ בהתאם לתנאים הייחודיים הקיימים כאן לרבות: התאמת המוצר לקהל הישראלי, תמחור בהתאם למחירי השוק, עיצוב מוצר / עיצוב אריזה, החדרת קונספט שיווקי כך שהמוצר ידבר ‘בשפה’ של קהל היעד המקומי ועוד.
BimoFood מלווה אנשים ועסקים הפועלים בתחום יבוא מזון מזה כשלושה עשורים. צוות המומחים שלנו הכולל מהנדסי תעשייה וניהול, מהנדסי מזון, כלכלנים, יועצים משפטיים, מעצבי מוצר ועוד, ערוכים ללוות אותך מקצועית מהצעד הראשון לרבות:
• הערכת כדאיות לייבוא מוצר מזון חדש
•סקר שוק ופילוח קהל יעד
•בניית תוכנית עסקית (כולל ייעוץ במימון הפרוייקט)
•בניית תוכנית שיווקית להחדרת המוצר בשוק המקומי
•הכנת העסק לתקנים בענף המזון כגון: ISO, HACCP, GMP ועוד
•הגשת בקשות לייבוא מוצר למשרדים הממשלתיים (משרד הבריאות, מכס ישראל וכיו”ב)
•תכנון מחסן מזון
•ליווי בתהליך רישיון יצרן משרד הבריאות ורישוי עסקים