הכנה לתקן GMP
Good Manufacturing Practice או תקן GMP הינו תו תקן שנועד להכתיב תנאי ייצור נאותים בתעשיית המזון. משרד הבריאות הגדיר לתעשיית המזון הנחיות ברורות לתנאי ייצור נאותים המפרטים את היבטי האיכות בתעשיית המזון. תנאים אלה מתייחסים לכל שלב בתעשיית המזון, מתוך דאגה לבריאות הציבור וכתנאי לקבלת רישיון.
ארגון שעובד לפי תנאי ייצור נאותים, קרי לפי תקן GMP , מעיד על עצמו שהוא בעל היכולת לבקר את תהליך הייצור והאחסון, לזהות ולהפחית סיכונים, לשמור על רמת תברואה תקינה ובסופו של דבר להוציא מוצר בטוח למכירה בארץ ובחו”ל.
תקן GMP מגדיר תנאי ייצור נאותים כשנקודת המוצא הינה התמקדות בזיהוי ומניעת סיכונים באמצעות ניתוח תהליכים פנימיים בקווי היצור במערכות התומכות בכל שלב בתעשיית המזון. הטמעת התקן ממזערת את הסיכוי לפגם במוצרי המזון בכל אחד מתהליכי הפיתוח, הייצור, האריזה, האחסון והשילוח.
יתרונות יישום תקן GMP בארגון:
– פתוח שיטות עבודה אחידות.
– תיעוד תהליכים והפקת לקחים.
– ייעול תהליכים.
– הכשרת כוח אדם לעבודה תוך מחויבות לנהלים ולסטנדרטים גבוהים יותר.
– תיאום מקסימאלי בין משאבים (כוח אדם, מערכות, מיכון וחומרי גלם) לדרישות הייצור
אילו סוגי עסקים נדרשים תקן GMP
– עסקים אותם משרד הבריאות מחייב בתקן GMP כגון קייטרינג המייצר מעל 10,000 מנות ביום, אטליזים עם רישיון יצרן ומפעלי עיבוד בשר.
– ישנם ארגונים ממשלתיים, צבאיים או מלכ”רים אשר פותחים מכרז לאספקת שירותים ומוצרים בתחום המזון שאחת מדרישות הסף הינה תקן GMP.
– עסקים הפונים לשווקים בינלאומיים ונדרשים לעמוד ברגולציות חדשות וסטנדרטים מחמירים, בוחרים לעבוד על פי תקן GMP שנהנה מהכרה והערכה של גופים ממשלתיים וחברות פרטיות בארץ ובחו”ל.
השירות שאנו מעניקים לעסקים בשלבי הכנה לתקן GMP כולל:
– תכנון עסק חדש או התאמת אתר קיים לתקן הבינלאומי.
– הטמעת נהלי עבודה.
– הטמעת מערכת תיעוד והפקת לקחים.
– ייעוץ ברכישת מערכות, ציוד ושירותים נלווים.
– תיאום פעילות מול ארגון התקנים הבינלאומי כגון הגשת בקשה לתקן, הכנה לביקורת ועוד.